Wat is tokenomics en hoe kan het de economie nieuw leven inblazen?

10/02/2021

Tokenization combineert uw bedrijf met blockchain-technologie en geeft uw eigen zakelijke tokens uit die in wezen op aandelen lijken.

Door verbinding te maken met een blockchain, kunt u geleidelijk alle processen van uw bedrijf automatiseren. Tegelijkertijd beschikt u over up-to-date gegevens over uw kosten, waarop u snel kunt reageren en aanzienlijk kunt besparen. Zodra u uw hele bedrijf automatiseert en verbonden bent met de blockchain, is uw bedrijf probleemloos en goed georganiseerd voor potentiële investeerders die graag uw tokens willen kopen.

Tokenisatie is het proces waarbij gevoelige gegevens worden beschermd door een getal te vervangen dat wordt gegenereerd door een algoritme dat een token wordt genoemd. Tokenization wordt vaak gebruikt om creditcardfraude te voorkomen. Deze tokens kunnen worden verzonden via internet of via de verschillende draadloze netwerken die nodig zijn om betalingen te verwerken zonder de feitelijke bankgegevens openbaar te maken. Het werkelijke aantal bankrekeningen wordt op een veilige plaats bewaard.

Tokenization is een methode die rechten op een activum omzet in een digitaal token.
Stel dat er een huis is voor 200.000 EUR. Tokenization kan dit appartement in 200.000 tokens veranderen (het aantal is volledig willekeurig, dus het kunnen 2 miljoen tokens zijn). Elke token vertegenwoordigt dus 0,0005% van de onderliggende waarde. Ten slotte geven we een token uit op een platform dat slimme contracten ondersteunt, zoals Ethereum, zodat tokens vrij kunnen worden gekocht en verkocht op verschillende beurzen.

Als u een token koopt, koopt u in feite 0,0005% van de activa van het onroerend goed. U koopt 100.000 fiches en bezit 50% van uw vermogen. U koopt 200.000 fiches en bezit 100% van de activa. U wordt uiteraard niet de juridische eigenaar van de woning. Omdat Blockchain een vast openbaar boek is, zorgt het ervoor dat als je eenmaal tokens hebt gekocht, niemand je eigendom kan "verwijderen", zelfs als het niet in het vastgoedkadaster staat. Het moet duidelijk zijn waarom Blockchain dit soort diensten toestaat.

Tokenisatie van andere items werkt op dezelfde manier. Als er een Picasso-afbeelding van 50 miljoen euro is, kan deze ook worden tokenized. Hetzelfde geldt voor goud en diamanten en andere waardepapieren en onroerend goed.