Waarom tokenize

10/02/2021

Volgens recente schattingen bedraagt ​​de huidige waarde van alle activa uit de echte wereld ongeveer $ 256 biljoen.
Hoewel dit dalende aantal relatief stabiel is, wisselen al deze activa regelmatig van eigenaar.
Helaas zijn de processen die worden gebruikt om deze activa te verhandelen volledig achterhaald.

Het overgrote deel van de activa in de echte wereld bezitten, betekent nog steeds papier versnipperen.
Daarom kunnen de meeste transacties weken of zelfs maanden duren.

De handel in activa wordt ook geplaagd door veel bureaucratie, talloze kosten en diverse geografische beperkingen. Bovendien zijn de meeste activa erg moeilijk te verdelen, waardoor hun markten erg illiquide zijn. Vastgoed, goudreserves en schone kunsten zijn daar een goed voorbeeld van.

Gelukkig staat de manier waarop echte activa worden gehouden en verhandeld, met de recente ontwikkelingen op het gebied van tokenisatie, aan de vooravond van een echte revolutie.
Tokenization is een innovatief proces waarbij real-world assets worden gemarkeerd door digitale tokens die bestaan ​​in een blockchain-netwerk. Als de chips eenmaal zijn weggegooid, worden het in wezen digitale acties met een onweerlegbaar eigendomsbewijs. Een belangrijke upgrade van elk papieren tokenisatiesysteem is de manier waarop we activa in de toekomst beheren.

Waarom symbolische troeven in de echte wereld?
Of we nu echte activa symboliseren of immateriële items zoals intellectueel eigendom, we creëren een unieke liquiditeitsomgeving die veilige en snelle transacties mogelijk maakt.
Bovendien kunnen we echte activa verhandelen met digitale tokenactiva op een blockchain zonder tussenkomst van externe makelaars. In plaats daarvan bevrijdt de onveranderlijkheid van de blockchain de transactie van alle pogingen tot frauduleuze pogingen.